ENTER
IJER

Enterijer italijanskog restorana Piatto kreiran je tako da razbudi sva vaša čula, a inspirisan je renesansnom epohom, intelektualnim i umetničkim preporodom koji počinje u 14. veku u Italiji.

Klasični oblici italijanske arhitekture, poput greda, lukova ili starih balustrada, ali i simetrija, kao osnovni princip renesansne arhitekture, interpretirani su na moderan način. Tipični oblici i šare multiplicirani su u prostoru restorana kao što su u doba procvata bili umnožavani na ulicama Italije. Prostorom dominiraju plava, zelena i toskanska boja stare cigle, a sirovi materijali poput kamena i rustičnog drveta, kao i upadljiva kapija od kovanog gvožđa, dodatno podupiru neobičnu zamisao prenošenja spoljašnjosti u unutrašnjost.

Dinamiku daje kontrastni odnos između klasičnih enterijerskih elemenata koji su korišćeni bez intervencija i onih koji su moderno stilizovani, poput dva minimalistički izvedena kamina. Kao dekorativni detalji koriste se predmeti sa upotrebnom vrednošću u svakodnevnom životu, a naročito tokom pripremanja italijanske hrane – tako se hipertrofirane drvene lopate za vađenje pice iz pica peći upotrebljavaju kao držači ogledala u toaletima, a drveni pica tanjiri kao deo rasvete izrađene po meri našeg restorana. Pojedini detalji, poput ćupova i vaza, doneti su iz Italije i odražavaju autentičnost italijanske kulture.
Renesansni enterijer, jer naš cilj jeste renesansa vaših čula.